Bu gece ilk oruçlarımızı tutmak için sahura kalkacağız. Bir ay boyunca evlerimizde en güzel yemekler pişirilecek. İftar saatinin o güzel anına nefis yemeklerin kokusu karışacak. Tabii bunun yanında lokantalar da en güzel lezzetleri müşterilerine sunmak için yarışacaklar.
Biz de Türkiye’nin illerinden derlediğimiz iftar mekanlarından birkaçını rehber niyetine verelim istedik. Afiyet olsun.
ADANA
Mekan: Park Zirve Restaurant
Menü: Osmanlı sarayı usulü sultan sofrası
Kişi başı: 39 YTL Tel: 0322 231 24 04, YSE Cad.
Mekan: Reşit Usta Light Kebap
Menü: Çorba, salata, Adana kebap, tatlı.
Kişi başı: 10 YTL Tel: 0322 226 92 55, Baraj Yolu
ANKARA
Mekan: Hacı Baba
Menü: İftar tabağı (6 çeşit), çorba, ara sıcaklar, salata, karışık kebap, meşrubat, baklava,
Kişi başı: 29,75 YTL Tel: 0312 284 06 06, Balgat
Mekan: Urfan Eyvan Sofrası
Menü: 3 çeşit salata, iftar tabağı, içli köfte, çiğ köfte, karışık kebap, künefe, içecek.
Kişi başı: 22 YTL Tel: 0312 385 44 45, Alınteri Blv.
ANTALYA
Mekan: Tuğra Restaurant
Menü: İftar tabağı (12 çeşit), çorba, peynirli su böreği, salata, beğendili kebap ve çoban kavurma, güllaç, içecek.
Kişi başı: 30 YTL (gruplara 25 YTL)
Tel: 0242 312 67 00, Gençlik Mahallesi
Mekan: Necdet Usta Sofrası
Menü: İftariyelik, çorba, güveç, kadayıf veya tahinli cevizli kabak tatlısı.
Kişi başı: 15 YTL Tel: 0242 343 20 20, Gazi Bulvarı
BALIKESİR
Mekan: Çamlık Aile Et Lokantası
Menü: Çorba, salata, iftariyelik, et ızgara, tatlı
Kişi başı: 15 YTL Tel: 0266 245 06 25, Çamlık
Mekan: Onur Kırbahçesi
Menü: Çorba, salata, iftariyelik, et ızgara, pilav, tatlı, ayran.
Kişi başı: 15-20 YTL Tel: 0266 246 46 08, Köseler Köyü girişi
BURSA
Mekan: Yeşil Konak
Menü: Çorba, salata, iftariyelik (5 çeşit), dana tandır, çayırkebap, hünkar beğendi veya piliç tatlı, eçecek.
Kişi başı: 16 YTL
ÇANAKKALE
Mekan: Truva Restaurant
Menü: Çorba, ana yemek alternatifleri, tatlı çeşitleri.
Kişi başı: 15 YTL’den başlıyor. Tel: 0286 247 07 09 Kepez Beldesi
Mekan: Troia Park Restaurant
Menü: Çorba, etli ve etsiz sulu yemekler, tatlılar.
Kişi başı: 15 YTL’den başlıyor.
Tel: 0286 223 33 66, İntepe Beldesi
ÇORUM
Mekan: Velipaşa Konağı
Menü: Çorba, iftar tabağı, börek, tahinli çörek, mantı, zeytinyağlılar, salata, ahçının tenceresi, açık büfe tatlı, demirhindi şurubu, içecek.
Kişi başı: 19 YTL Tel: 0364 225 69 12, Kale Mahallesi
Mekan: Cevher Sofra
Menü: Çorba, salata, mantı, cevher dolma (kuzu fırın iç pilavlı) veya hünkar beğendi, baklava, Yörük ayranı.
Kişi başı: 18 YTL Tel: 0364 212 40 45, Yeniyol Mah.
DENİZLİ
Mekan: Ber-i Güzide Paşa Sofrası
Menü: İftar tabağı, çorba, bir lahmacun, döner/Adana-Urfa kebabı, içecek.
Kişi başı: 12,50 YTL Tel: 0258 213 88 85, Kıbrıs Şehitleri Caddesi
Mekan: Çağlayan Catering
Menü: Her gün değişen menüsü var. Çorba, tavuk (et), pilav, salata, tatlı, börek ve içecek.
Kişi başı: 10,50 YTL Tel: 0258 211 69 96 Kayhan bld.
Mekan: Değirmenönü Restaurant
Menü: Her güne farklı bir menüsü var. İftar tabağı, çorba, tepsi böreği, patlıcan kebabı, pilav, salata, tatlı.
Kişi başı: 12,50 YTL Tel: 0258 373 33 47, Servergazi
DİYARBAKIR
Mekan: Kaburgacı Selim Amca
Menü: Çorba, İçli Köfte, Mumbar Dolması, Güveç, Kaburga Dolması, Künefe, Meşrubat, su,
Kişi başı: 20 YTL Tel: 0412 2371616, Mardin yolu üzeri
Mekan: The Best Restoran&Cafe
Menü: Açık büfe
Kişi başı: 20 YTL Tel: 0412 229 60 66, Ofis
EDİRNE
Mekan: Kebabi Restaurant
Menü: 3 farklı seçenek. İftariyelik, çorba, çiğ köfte, et yemeği çeşitlerinden birisi, içecek çeşitleri.
Kişi başı: 20-25-30 YTL Tel: 0284 214 24 01-213 79 22, Balıkpazarı Cad.
Mekan: Tarihi Taşodalar Restaurant
Menü: Çorba, salatalık, ana yemek (saray köfte, kuzu tandır, çoban kavurma, köfte, orman kebabı), pilav, tatlı, içecek.
Kişi başı: 15-20 YTL Tel: 0284 212 35 29, Selimiye Camii arkası
GAZİANTEP
Mekan: Aşina Restaurant
Menü: Çorba,kahvaltı, salata, içli köfte, peynir böreği, çiğ köfte, karışık kebap, beyti sarma, püreli taş kebap, pekmezli aşure, tatlı çeşitleri.
Kişi başı: 125 YTL Tel: 0342 220 49 49, Şehitkamil
Mekan: Üçler Restaurant
Menü: Kahvaltı, çorba, lahmacun, karışık kebap, çiğ köfte, salata, meşrubat, havuç dilimi baklava.
Kişi başı: 20 YTL. Tel: 0342 338 18 28, Şehitkamil
Mekan: Payitaht lokantası
Menü: Çorba, salata, lahmacun, yuvalama, ekşili köfte, içli pilav, kuzu tandır, baklava
Kişi başı: 25 YTL. Tel: 0342 321 70 70, Emek Mah.
İSTANBUL
Mekan: Madoevi Etiler
Menü: İftariyelik (7 çeşit), şerbet çeşitleri (mayam-ravanda, humusgus, bal), ekşili turşu, çoban salata, piyaz, çömlek yoğurt, zahter salatası, acılı domates ezme, yöresel çorbalar (tarhana, kıskalı mercimek, ekşili, közlenmiş domates), zeytinyağlı çeşitleri (18 çeşit), ana yemekler (et ve piliç yemeği, yöresel etli pilav), tatlı çeşitleri (hapısa, peynir helvası, çullama kavrulmuş pestil), içecek.
Kişibaşı: 35 YTL Tel: 0212 263 72 41, Nispetiye/Etiler
Mekan: Ramazan Bingöl Et Sofrası
Menü: Çorba, soğuk mezeler, ara sıcaklar, ana yemekler, ızgara-kebap, tatlı ve içecekler.
Kişi başı: 40 YTL Tel: (Giyimkent şubesi) 0212 438 30 83, (Bayrampaşa) 615 20 55, (Esenyurt) 620 56 65
Mekan: Görkem Kilis Sofrası
Menü: Çorba, soğuk mezeler (8 çeşit), ara sıcaklar (kuru dolma, çiğ ve içli köfte, semsek), dönüşümlü Kilis yemekleri (patlıcan bastırma, ekşili yahni, yoğurtlu köfte, ekşili kebap, yuvarlama, tavuk, keşkek pilavı, firik, iç pilavı), ana yemekler (Kilis tava, kuzu şiş, oruk kebabı, kuzu pirzola, tavuk), açık büfe tatlı, içecekler.
Kişi başı: 50 YTL (grup indirimi var) Tel: 0212 663 79 79, Florya
Mekan: Kübban Gaziantep Mutfağı
Menü: Çorba, iftariyelik (13 çeşit), içli köfte, Antep dolma, su böreği,fıstıklı-şiş-patlıcan kebap, tavuk şiş, şiş kuzu tandır, firik pilavı, güllaç, tatlı tabağı.
Kişi başı: 42.50 YTL Tel: 0212, 651 81 61, Güneşli
Mekan: Hacıbozanoğulları Restaurant
Menü: Çorba, salata, iftar tabağı (10 çeşit), çiğ köfte, içli köfte, etli dolma, lahmacun, döner, Urfa, şiş kebabı, sebzeli bulgur pilavı, karışık baklava, içecek.
Kişi başı: 49 YTL Tel: 0212 442 31 83, İncirli
Mekan: Golden Horn Sultanahmet Hotel
Menü: Ordövr tabağı (10 çeşit), zeytinyağı tabağı (4 çeşit), içli ve çiğ köfte, salata, kuzu tandır veya karışık ızgara veya kebap çeşitleri, sebzeli pilav, tatlı (4 çeşit), içecekler.
Kişi başı: 50 YTL Tel: 0212 518 17 17, Sultanahmet
Mekan: Kaburgacı Mehmet Usta
Menü: Çorba, nar ekşili salata, içli köfte, mumbar ve kaburga dolması, sac tava, yayık ayranı, dondurmalı irmik helvası, sınırsız içecek.
Kişi başı: 30 YTL Tel: 0216 467 43 44, Kadıköy
Mekan: Ovalı Konya Mutfağı
Menü: Çorba, iftariyelik (7 çeşit), salata, içli ve çiğköfte, z.yaprak sarma, spesiyal Konya mutfağı (kuzu tandır, etli ekmek, peynirli), sac arası tatlısı, içecek.
Kişi başı: 35 YTL Tel: 0212 424 65 44 (E-5 üzeri Sefaköy), 671 71 43 (İkitelli), 553 48 50 (B.Evler)
Mekan: Babadostu Cağ Kebapçısı
Menü: İftariyelik, çorba, üç adet cağ kebabı, salata, içecekler, kadayıf dolması.
Kişi başı: 20 YTL Tel: 0212 653 86 86 (Şirinevler), 580 09 25 (Florya)
İZMİR
Mekan: Özurfa Cemal Usta
Menü: İftarlık, çorba, salata, 3 çeşit sulu yemekten biri veya kebap çeşitleri, açık büfe tatlı.
Kişi başı: 18-25 YTL. Tel: (Narlıdere) 0232 239 74 63, (Karşıyaka) 367 09 79
Mekan: Konya Etli Ekmek ve Fırın Kebabı
Menü: İftariye, çorba, salata, 130 santimetrelik etli ekmek, içecek ve tatlı.
Kişi başı: 16 YTL Tel: 0232 483 60 03, Bornova
KAHRAMANMARAŞ
Mekan: Kervanhan Restaurant
Menü: Çorba, ordövr tabağı (5 çeşit), iftariyelik (5 çeşit), yoğurt, salata, ara sıcaklar, çoban kavurma, pilav, içecek, tatlı, dondurma, çerez.
Kişi başı: 25 YTL. Tel: 0344 236 68 68 Gaziantep yolu üzeri, Sanayi yol kavşağı
Mekan: Pınarbaşı Çınaraltı Et Lokantası
Menü: Çorba, ara sıcak, içli köfte, çoban salata, patlıcan söğürmesi, karışık ızgara, içecek, tatlı.
Kişi başı: 15 YTL Tel: 0344 241 01 01, Pınarbaşı
KAYSERİ
Mekan: Elmacıoğlu İskender Et Lokantası
Menü: İftar tabağı (9 çeşit), çorba (bamya veya börekaşı), salata ve sucuk içi, kuzu kapama ya da islim kebabı, içecek, tatlı çeşitleri.
Kişi başı: 35 YTL Tel: 0352 223 99 99, Melikgazi
Mekan: Hacı Baba Restaurant
Menü: İftar tabağı, salata, çorba, tercihli ana yemek (İskender-kebap çeşitleri, mantı-kaburga-Kayseri yemekleri), içecek, tatlı çeşitleri.
Kişi başı: 14,5-20 YTL Tel: 0352 232 70 70, Sivas Cad.
KONYA
Mekan: Paşazade Restaurant
Menü: 6 çeşit iftarlık, çorba, ara sıcak (etli ekmek veya su böreği), ana yemek (kavurma veya fırın kebabı), güllaç, yoğurt, içecek.
Kişi başı: 22,50 YTL Tel: 0332 248 92 50, Selçuklu
Mekan: Asya Kebap Lahmacun
Menü: İftar tabağı, çorba, ara sıcak (lahmacun veya içli köfte), fırın kebabı, ekmek kadayıfı, içecek.
Kişi başı: 25 YTL Tel: 0332 238 58 20, Selçuklu
KÜTAHYA
Mekan: Yimpaş Restaurant
Menü: İftar tabağı, arabaşı çorbası, Yozgat tandır kebap, pilav, salata, tatlı, meşrubat.
Kişi başı: 12,90 YTL Tel: 0274 225 13 00, Çiniciler Çarşısı Karşısı
Mekan: Osmanlı Kebap
Menü: Çorba, döner kebap, tatlı, çoban salata, acılı ezme ve meşrubat.
Kişi başı: 16 YTL Tel: 0274 223 25 79, Alipaşa Mah. Çamlıbahçe Sok.
RİZE
Mekan: Evvel Zaman Yöresel Yemekler
Menü: Harman çorba, muhlama, etli kara lahana, fasulye kavruntu, hamsili pilav, tatlı.
Kişi başı: 15-31 YTL arası Tel: 0464 212 21 88, Şeyh Camii arkası
Mekan: Sevimli Konak
Menü: Çorba, güveç, pilav, salata, tatlı, içecek.
Kişi başı: 15 YTL Tel: 0464 217089 Rize Valiliği Karşısı
SAKARYA
Mekan: Tunatan Tesisleri
Menü: Çorba, salata, iftariyelik (5 çeşit), içli pide, çömlekte pastırmalı kuru fasulye, etli yemek, pilav, içecek, tatlı ve son keyif olarak külahta yöresel dondurma.
Kişi başı: 27 YTL Tel: 0264 275 45 45, Serdivan
Mekan: Köfteci İsmail
Menü: İftariyelik (6 çeşit), çorba, salata, ara sıcaklar (Arnavut ciğeri, pastırmalı kuru fasulye, kıymalı pide), ana yemek, tatlı.
Kişi başı: 18 YTL Tel: 0264 274 33 40-41-42, Çark Cad.
SAMSUN
Mekan: Gülhan Tesisleri
Menü: İftar tabağı, çorba, ana yemek (pireli kebap, elbasan tava, sebzeli kebap, saray kapama, pirinç tandır, Çerkez tava, Ankara tava) salata, tatlı.
Kişi başı: 22 YTL Tel: 0362 457 64 64, Kurupelit
Mekan: Beyaz Ev Restaurant
Menü: İftar tabağı, çorba, ana yemek (döner, İskender, fırında kaşarlı döner, kebap çeşitleri), salata.
Kişi başı: 17,50 YTL Tel: 0362 233 60 37, Gazi
SİVAS
Mekan: Büyük Merkez Lokantası
Menü: Çorba, ana yemek (et ve sebze yemeklerinden birisi), salata, içecek (meşrubat, ayran) tatlı
Kişi başı: 15 YTL Tel: 0346 2236434, Atatürk Cad.
Mekan: Lezzetci Restorant
Menü: Çorba, ana yemek (et ve sebze yemeklerinden birisi), salata, içecek (meşrubat, ayran, su), lokantanın ikramı(hurma, pastırma, su böreği, lebeni, ezme, çay) ve tatlı
Kişi başı: 20 YTL Tel: 00346 2242747, Aliağa Camii yanı
ŞANLIURFA
Mekan: Gülhan Lokantası
Menü: Yöresel ve klasik tüm yemekler mevcut.
Kişi başı: 20 YTL Tel: Mekan: Urfa Sofrası
Menü: Klasik ve yöresel yemekler mevcut.
Kişi başı: 15-25 YTL Tel: 0414 215 88 33
VAN
Mekan: Hanedan Sofrası
Menü: Çorba, sıcak yemek, salata, içecek, tatlı.
Kişi başı: 15 YTL Tel: 0432 216 74 50, Kazım Karabekir Cad.
Mekan: Halil İbrahim Sofrası
Menü: Çorba, sıcak sulu yemek veya kebap çeşidi, salata, içecek, tatlı.
Kişi başı: 15- 20 YTL arası Tel: 0432 210 00 70, Cumhuriyet Caddesi
YOZGAT
Mekan: Çiftlik Aile Et Lokantası
Menü: Çorba, testi kebabı veya kavurma, pilav, salata, yoğurt, tatlı, içecek.
Kişi başı: 15 YTL Tel: 0354 237 12 21, Sivas Karayolu
Mekan: Yimpaş Restaurant
Menü: Çorba, pilav, salata, zeytinyağlı çeşitleri, soğuk mezeler, meyve ve tatlı çeşitleri.
Kişi başı: 12,50 YTL Tel: 0354 217 87 00, Terminal yanı
Bereket ayı Ramazan yine geldi çattı. Bu gece sahura kalkarak yarın ilk oruçlarımızı tutacağız. Bir ay boyunca sahur ve iftar saatlerinde en güzel nimetleri yiyerek, O’na şükredeceğiz. Bazen komşumuzun iftar sofrasında, bazen evimizde, bazen bir lokantada karnımızı doyuracağız. Bu bereket ayına lokantalar da birbirinden özel iftar menüleriyle hazırlandı. Nostaljik bir hevesle anılan eski Ramazanları hatırlatan lokantalar birbirinden güzel yemeklerle Ramazan ayını ve misafirlerini karşılıyor. Biz de sizler için Türkiye’nin çeşitli illerinden seçtiğimiz lokantaları ve menüleri tanıtalım istedik. Hem gözünüz doysun hem de gideceğiniz mekanı siz seçin istedik. Şimdiden afiyet olsun Türkiye!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder