13 Ağustos 2008 Çarşamba

El Torito

Etiler'deki şubesinde lüks müşteriyi hedefleyen El Torito, Sultanahmet'te hazırlığını yabancı türistlere göre yapmış. Yalnız, Meksika mutfağı ağırlıklı yiyecek portföyünde kebap türlerine dahi yer vermeleri garibime gitti.

Dün denediğim bu restoranda servis yapan eleman maalesef Türkçe'den fazla anlamıyordu. Spesiyalitelerinin ne olduğunu sorduğumda şaşkın bir surat ifadesiyle bana bakarak menüyü bir de kendi incelemeye başladı. (Eksi puan) Ayrıca, seçtiğim masanın üzeri tozluydu ve garson temizlik adına sadece "üfledi".


Sipariş faslına geçip Burrito Classico Combo ve sıkma portakal suyu ve tatlı olarak Coconut Flan istedim. Burrito son derece lezzetliydi. Tabakta gelen ince piriçten yapılma pilav son derece sertti, hatta bazı taneler pişmemişti. Mısır cipsinin yanındaki dip sosu tam anlamıyla Türk işi bir acısız ezme idi. Yalnııız, mısır ile hazırladıkları sweet corn cake adlı püre tek kelimeyle harika. Portakal suyu sıcaktı ve içine buz atılmıştı. (Bir eksi puan daha.) Tatlı olarak yediğim Coconut Flan, bildiğiniz krem karamelin yayvan versiyonu.

Sonuca gelirsek; mönü zengin, garson iyi niyetli ve eğitimsiz, yiyecekler lezzetli, mekan pek ferah değil, fiyatlar orta karar. Ayrıntılara aldırmayıp damağının sesini dinleyen biriyseniz tavsiye ederim.


Yazan:
Aries
Adres tarifi: Eski Pierre Loti kahvesinin yerinde, II. Mahmut türbesi'nin karşısında yer alır
İstanbul - Sultanahmet

Hiç yorum yok: