29 Temmuz 2008 Salı

Papağan Çiğbörek

Eskişehir denilince aklınıza gelen 3 sembolden birisi çiğbörektir. Kızgın yağ içinde altın sarısı börek ve böreğin kokusu hem gözünüze hem de midenize birebirdir.
Çiğböreği zamanında Eskişehir'e göç eden Kırım Tatarları getirmiştir. Her sene düzenli olarak festivali düzenlenmektedir.


Böreğin gerçek adı Şıbörektir fakat zamanla çiğbörek haline gelmiştir.
Çiğböreğin içinde olan malzemeler; hamuru için un, su, tuz malzemesi için kıyma, soğan ve karabiber.


Yapımı oldukça zahmetli fakat yemesi ise bi o kadar zevklidir. Çiğböreği yapmak sabır, deneyim ve ustalık gerektirir.
Papağan Çiğbörek Evi'ne benden önce bir çok ünlü gelmiş ve bu güzel böreğin tadına bakmış.
5 tane çiğbörek ile oldukça rahat doyarsınız.



Adres: Köprübaşı Yalbı Sk. No:5 Eskişehir
Telefon:0 (222) 231 43 62

Eskişehir'in milli yemeği olarak kabul edilen Çiğbörek, en iyi kesinlikle Eskişehir il sınırları içerisinde yenir.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Eskişehir'e gidipte çiğbörek yemeyen insan tanımıyorum :)